Новини EuroLink

З Інтернетом у блекаут

Якщо ваше приміщення підключенне до Інтернету оптичним кабелем від компанії Євролінк, то ось декілька відносно дешевих рішеннь для живлення вашого wi-fi роутера та onu пристроя під час відключення світла.

Відео можна подивитися на нашому ютуб каналі за посиланням https://youtu.be/24wko9bbxqE

1. Найпростішим рішенням буде покупка USB перетворювача з 5В на 12В для вашого павер-банку. Цей кабель дозволить підняти напругу на виході вашого павер-банку до потрібного рівня.
«USB кабель перетворювач для роутерів 12V» - введіть цей чи подібний текст в пошуковому запиті на сайті olx, prom чи rozetka.
«usb dc 5v to 12v cable» - введіть цей текст в пошуковому запиті на сайті АліЕкспрес.

2. Портативне міні-джерело живлення. Замовляли для себе на тест через АліЕкспрес. Wi-fi роутер та onu протрималось більше 6 годин. Розгалужувач на 2 пристрої зазвичай йде в комплекті, але можливо прийдеться купити окремо.
«12v uninterruptible power supply router» - введіть цей текст в пошуковому запиті на сайті АліЕкспрес.

3. Комплект безперебойного живлення для роутерів та onu пристроя. Зазвичай такі рішення використовуються для аваріного живлення сигналізацій чи відеоспостереження. Знайти можна на olx, prom чи rozetka. Головне перевірити, щоб вольтаж роутера і ону пристроя та виходи блоків живлення співпадал зі збіркою, яку ви купуєте. Зазвичай такі комплекти збираються вже в Україні приватними підприємцями.
«Джерело безперебійного живлення для роутера» - введіть цей чи подібний текст в пошуковому запросі на сайті olx, prom або rozetka.

Для довідки: в компанії Євролінк зазвичай встановлюємо абонентам onu пристрій з блоком живлення 12V 0.5А. Споживання вашого роутера можна знайти на самому wi-fi роутері зі зворотньої сторони.

Також рекомендуємо актуальну і детальну статтю у блозі «Майстерня Мольфера» про резервне живлення у квартирі чи будинку. Стаття велика, та кого цікавлять рішення для живлення саме wi-fi роутерів та onu пристроїв для підключення оптики у квартрирі, то переходьте відразу до розділу «Блоки резервного живлення для роутерів».