Новини EuroLink

Як перевірити швидкість Інтернет

Найпопулярнішим методом перевірки швидкості Інтернет – є сервіс Speedtest.net. Щоб перевірити свою реальну швидкість Інтернет через цей сервіс, скористуйтесь нашими порадами:

Ethernet кабель, а не wi-fi
Робити замір швидкості потрібно виключно під’єднавши кабель Ethernet від свого роутера до ноутбука чи до стаціонарного ПК. В ідеалі це підʼєднати Ethernet кабель провайдера напряму до ноутбука чи стаціонарного ПК, тобто без абонентського роутера. Замір по wi-fi не робимо, бо цей замір покаже виключно швидкість між вашим роутером та девайсом, на якому ви робите замір, а не реальну швидкість Інтернет, яку дає вам провайдер.

Тест у програмі Speedtest, а не у браузері
Для заміру швидкості завантажте програму Speedtest на свій ноутбук або стаціонарний ПК за посиланням https://www.speedtest.net/apps. Не робіть замір швидкості напряму з вашого браузера, бо тести швидкостей близьких до Гігабіта значно навантажують процесор комп’ютера і навіть на відносно потужних ПК процесор може навантажуватись до 100% - при цьому ви не зможете зробити реальний замір швидкості Інтернету. Програма Speedtest не перенавантажує ресурси ПК, завдяки чому можна зробити більш реальний тест швидкості.

Обираємо оптимальний сервер
Для заміру швидкості важливе значення має сервер з якого ви робите замір швидкості. Найближчий сервер, який по замовчуванню пропонує сервіс Speedtest, не завжди може бути оптимальним, бо це може бути сервер локального місцевого провайдера, який адаптований для тестів саме своїх абонентів. Радимо обирати сервери у Києві або найближчих обласних центрів великих Інтернет-провайдерів. Зробіть 2-3 заміри, щоб переконатися у стабільності результатів.